Despre noi

POVESTEA WINE ROADS

Dragi prieteni, bun găsit!

Vă invit să fiți părtași la nașterea unui proiect nou. A unui vis, a unei ambiții.

Proiectul WINE ROADS își dorește să pornim împreună pe Drumurile Vinurilor Românești, să le ascultăm poveștile, să le descoperim istoria și să cunoaștem această comoară națională, vinul!

Vă aștept să pătrundem împreună în lumea de poveste a cramelor românești și să ne minunăm la istorisirile celor care dau viață acestui Univers!

Vorba aia: “Nu are vinul atâția prieteni să le povestească, pe câte povești știe el a spune!”

EU SUNT VALERICĂ

Vali, pentru prieteni. Proaspăt sommelier, proaspăt antreprenor, proaspăt…(mai am un pic și miros a Lenor, de proaspăt ce sunt).

Nu m-am născut cu vinul în brațe, nici în vreo podgorie, dimpotrivă, contactele mele cu vinul se rezumau la ceea ce aveau părinții pe masă (Muscat Ottonel, Pelin, Muscățel, Galbenă de Odobești, căpșunica lu’ tataie de la Țibucani- Neamț) și la legendele pe care le credeam adevărate.
Da! Credeam că un vin lăsat 100 de ani într-un butoi devine (efectiv) marmeladă. Sau că vinul din comerț nu a văzut strugurele (sau, dacă l-a văzut, a fost pentru așa mult timp că nici poză împreună nu au apucat să își facă). De chimia unui vin, ce să mai zic, doar de la pastile putea lua naștere!

Iubeam berea (în special, vorba aia, dacă era ca soacra)- galbenă, rece, cu spume… Și o iubesc și acum! (să-l țină Dumnezeu sănătos pe marele maestro Rizea!). Până prin 2015 când, la insistențele bunului meu prieten și vecin Cătălin Galan, am început să merg la primele târguri…Și “degustam” cât să fiu sigur că scot prețul biletului!

Și a venit mai 2017 când, la o vacanță în Deltă, Marian Timofti (da, cum ar spune un maestro în viață, sunt TIMOFTIAN! Asta e, pe el l-am cunoscut primul) a început să îmi dezvăluie primele noțiuni. A urmat cursul de sommelier, absolvit în decembrie 2018. Desigur, cu Marian Timofti. Și nu numai…Mihai Nicolici, Radu Rizea, Vasile Ghimpu, OAMENI de la care am avut câte ceva de învățat.

Și iată-mă pe mine, băutor de bere, cu niste colege de curs care m-au făcut să mă retrag în banca din spatele clasei și, de acolo, să bag bine la cap tot ce auzeam; Diana Alexandroae, Roxana Mateescu și Gabriela Filip.

De ce le menționez?

Astăzi, sunt acea echipă care m-a susținut, m-a bătut la cap și m-a încurajat să pun în practică două cuvinte, rostite cu emoție și rușine:  DRUMUL VINULUI!

Atunci mi-a încolțit ideea. Șofer profesionist eram, sommelier tocmai devenisem, dar lucram într-un sistem în care orice legătură cu mediul privat era cu desăvârșire interzisă.
Asta până când, în iunie 2019, am hotărât că era timpul unei schimbări. 22 de ani de sistem militar erau de ajuns, venise momentul pentru altceva.
Un “altceva” care, coroborat cu suportul bunelor mele colege și prietene (vă iubesc băi!!!), a dus la înființarea, în septembrie 2019, a societății comerciale A.C.K. Wine Roads Trips&Tours S.R.L. Și a fost pus pe hârtie planul WINE ROADS PROJECT.

În 2020 se achiziționează microbuzul, se obține atestarea profesională ca manager de transport, se obțin licența de transport persoane și copia conformă pentru microbuz,  începem lucrul la partea de atestare turistică și se demarează partea de branding.
Greu, foarte greu. Și nu atât din cauza numeroaselor certificări, cât a contextului pandemic care a facut ca anumite instituții să nu lucreze și să întârziem foarte mult, față de planul inițial.

Acum, în aceste momente, Wine Roads își turează motoarele. E gata de drum. Și pentru că la începutul acestei povești am folosit termenul “proaspăt” este pentru că omul cât trăiește învață. Și sommelierii… și iubitorii vinului…De mine, nu mai zic!

Așa că hai să fiți colegii mei de clasă și să învățăm împreună. NU schimbăm concepții, mentalități, idei, gusturi. NU! Vreau doar să pătrundem împreună în acest univers mirific, să îi ascultăm poveștile, să îi cunoaștem istoria, să înțelegem patosul și fierberea din spatele fiecărui cuvânt al celor care se străduiesc să ne ofere ce are fiecare mai bun din partea sa la această comoară națională. VINUL!

Gata?
Bun găsit, dragi prieteni!
La drum!

Al dumneavoastră,
Managing partener Wine Roads Project, Sommelier
Valerică Chiru


CÂTEVA DATE COMERCIALE

  • La baza părții legale stă micro – intreprinderea de transport licențiată de Autoritatea Rutiera Română (licența 1067228/26.08.2020) pe care am fondat-o.
  • Mijlocul de transport pe care îl vom folosi în plimbările noastre este un Microbuz Citroen Jumper, 13+1 locuri, (copie conformă ARR 0467619/26.08.2020)
  • Subsemantul, manager de transport și conducător auto (certificări competență profesională 0015922/04.07.2020 și 0137026001/23.09.2017)
  • Am demararat procedurile pentru obținerea licenței / brevetului de turism și sunt încrezător că vor veni cât de curând.
  • Voia bună, distracția și buna desfășurare a excursiilor va fi mereu asigurată de către subsemnatul, adică eu, Vali, din partea casei.